A képzésről
Élelemezésvezető képzésünk:
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
A képzéshez azok tudnak csatlakozni akik:
Legalább érettségivel rendelkeznek
szakmai előképzettségük van ami:
510132306 Szakács szaktechnikus
510132302 Cukrász szaktechnikus
510132308 Vendégtéri szaktechnikus
42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
52 7822 02 Vendéglátó technikus
54 811 01 Vendéglátás-szervező
52 811 01 Vendéglős
54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
54 811 01 Vendéglátásszervező
34 811 04 Szakács (OKJ szakács)
34 811 03 Pincér (OKJ Pincér)
34 811 01 Cukrász (OKJ Cukrász)
Érvényes orvosi alkalmassági ( csak szakellátó helyről elfogadható)
Nagyon fontos, hogy a szakmai előképzettségen eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlatról tudnak igazolást hozni.
Az oktatás menete:
Online hetente egy alkalommal 17:00-től 20:00-ig Zoomon keresztül, melyhez a belépést e-mailben kapják meg óra előtt.
Illetve a képzés gyakorlati órákat is tartalmaz két alkalommal vizsga előtt személyes megjelenéssel budapesten oktató teremben ahol élelmezés vezető szoftvert alkalmaznak, melynek ismerete elengedhetetlen a vizsgázáshoz.
A tanúsítvány megszerzése után tudnak vizsgára jelentkezni, melyről mindenkinek aki eljut eddig a pontig küldünk e-mailt amiben részletesen le lesznek írva a teendők.
Képzési program
Tekintse meg a teljes képzési programot az alábbi gombra való kattintással.
Jelentkezzen képzésünkre!
Töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!