top of page

Élelmezésvezető

Képzés ára

139 000 Ft

Képzés kezdete

Képzés hossza

3 hónap

Várható befejezés

2024. március 4.

2024. július 1.

Zoom-os  órák
Visszanézhető
Kamatmentes részletre is

A képzésről

Élelemezésvezető képzésünk:


Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.


A képzéshez azok tudnak csatlakozni akik:

  • Legalább érettségivel rendelkeznek

  • szakmai előképzettségük van ami:

  • 510132306 Szakács szaktechnikus

  • 510132302 Cukrász szaktechnikus

  • 510132308 Vendégtéri szaktechnikus

  • 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus

  • 52 7822 02 Vendéglátó technikus

  • 54 811 01 Vendéglátás-szervező

  • 52 811 01 Vendéglős

  • 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős

  • 54 811 01 Vendéglátásszervező

  • 34 811 04 Szakács (OKJ szakács)

  • 34 811 03 Pincér (OKJ Pincér)

  • 34 811 01 Cukrász (OKJ Cukrász)

  • Érvényes orvosi alkalmassági ( csak szakellátó helyről elfogadható)

  • Nagyon fontos, hogy a szakmai előképzettségen eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlatról tudnak igazolást hozni.


Az oktatás menete:

Online hetente egy alkalommal 17:00-től 20:00-ig Zoomon keresztül, melyhez a belépést e-mailben kapják meg óra előtt.

Illetve a képzés gyakorlati órákat is tartalmaz két alkalommal vizsga előtt személyes megjelenéssel budapesten oktató teremben ahol élelmezés vezető szoftvert alkalmaznak, melynek ismerete elengedhetetlen a vizsgázáshoz.


A tanúsítvány megszerzése után tudnak vizsgára jelentkezni, melyről mindenkinek aki eljut eddig a pontig küldünk e-mailt amiben részletesen le lesznek írva a teendők.


Képzési program

Tekintse meg a teljes képzési programot az alábbi gombra való kattintással.

Jelentkezzen képzésünkre!

Töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

bottom of page